Германският мениджър на Ливърпул Юрген Клоп отдаде почит на Франц Бекенбауер, като каза, че е бил вдъхновен от неговата личност през цялата си кариера.

Бекенбауер почина на 78-годишна възраст.

"Не искам да звучи като счупена плоча, но светът наистина ще бъде различно място без него, поне за мен“, каза Клоп пред клубния уебсайт.

"Имах привилегията да го опозная малко по-добре около Световното първенство през 2006 г. Начинът, по който се държи - безгрижен, приятелски настроен, засмян и сериозен в правилните моменти, това беше наистина вдъхновяващо. Той никога не се преструваше, че е по-добър, отколкото беше, винаги знаеше, че има нужда от помощ, особено като треньор", каза още Клоп.

Наставникът на Ливърпул каза, че не е могъл да говори с германските медии в понеделник, тъй като се нуждае от време, за да възприеме смъртта на Бекенбауер, тъй като той играе огромна роля в живота му.

"Той ме научи на нещо, което тогава не знаех, че ще имам нужда в живота си: че можеш да бъдеш известен, можеш да бъдеш постоянно в медиите, всички да говорят за теб и все още да бъдеш себе си, “ каза Клоп.

Мениджърът също така припомни личните си разговори с Бекенбауер и съпругата му Хайди по време на празненствата по повод 75-ия рожден ден на легендарния германец и добави, че е говорил редовно с Бекенбауер и семейството му по време на болестта му.

"Преди няколко месеца имахме телефонен разговор и той беше добре, но после се разбра, че не е в топ форма и сега е на по-добро място“, добави той.