Избраният за треньор номер 1 за 2019 година Юрген Клоп разкри любопитна случка от първите си дни като мениджър начело на Майнц в Германия. 

Клоп, който през кариерата си е постигнал изумителни успехи начело на Борусия Дортмунд и Ливърпул, не винаги е бил толкова уверен в треньорските си способности. В първите дни начело на Майнц нещата далеч не са били толкова прости за германския специалист. 

"Уча се от грешките си още от първия си ден. Никога няма да забравя първата си. Когато застанах начело на Майнц, където бях играл 10 години, аз все още познавах всички момчета в съблекалнята и всички все още ме наричаха "Клопо"", коментира той. 

"Когато избрах първия си състав предположих, че ще е най-добре да обявя на момчетата кой сън избрал лице в лице. Ужасна грешка. Хотелските ни стаи винаги бяха за двама". 

"Може да си го представите. Влизам в стаята и сядам между двама играчи и им обявявам кой ще играе и кой не. Този, който няма да играе ме пита защо. Веднага разбрах колко глупав е планът ми". 

"Това беше първият път, в който нагазих в неприятностите като мениджър. Няма как обаче, трябва да се учиш от това и да си вземеш поука", завърши Клоп.