Отборът на Вердер Бремен постигна важна победа при визитата си на Майнц 05 в мач от Първа Бундеслига. „Бременските музиканти” се наложиха с 2:1, но тежестта на трите точки е доста по-голяма, тъй като победата бе постигната в числено намален състав.

Домакините бяха подкрепяни от бившия си наставник Юрген Клоп, който обаче не им донесе късмет. Специалистът, който в момента е без работа, бе заел място в ложата на стадиона.

Майнц - Вердер 1:2

източник: Gulliver/GettyImages

Още в 60-ата минута Вердер остана с човек по-малко на терена, след като централният бранител Марко Фридъл получи директен червен картон.

Марвин Дюкш откри за гостите още в 8-ата минута, след като бе точен от дузпа. Лий Жае Сунг изравни за Майнц  малко преди да изтече половин час игра. През втората част гостите останаха с човек по-малко, но въпреки това вкараха чрез Дерик Кон в 69-ата минута.

 Въпреки натискът на домакините в заключителните моменти от мача, Вердер съумя да запази крехката си преднина и да се поздрави с крайния успех.

Във временното класиране Вердер се намира на осма позиция, докато Майнц е в долната половина на таблицата на 15-о място.