Германският национал Юлиан Бранд поднови договора си с Борусия Дортмунд до 2026 година, съобщиха официално от клуба. Досегашният контракт на 26-годишния Бранд бе до 2024-а.

„Още през зимата коментирахме, че влизаме във фаза, в която ще работим активно по състава за следващия сезон. Подновяването на договора на Юлиан е първата крачка в тази посока“, заяви спортният директор на Борусия Себастиан Кел.

„Юлиан се разви много в последната година, стана по-концентриран в мачовете и редовно участва в головите атаки на отбора. Съответно той вече играе по-важна роля в състава и сме щастливи, че реши да остане по-дълго в Борусия Дортмунд“, добави още Кел.

Юлиан Бранд бе привлече в клуба през лятото на 2019-а от Байер Леверкузен.

„Дори четири години по-късно, все още се забавлявам всеки един ден в отбора и се наслаждавам на възможността да играя с тези футболисти и пред изключителните ни феновете. Ако трябва да бъда честен, чувствам, че това е правилното място за мен. Очаквам с нетърпение следващите години с черно-жълтия екип и съм сигурен, че ще имаме още възможности да празнуваме заедно нещо голямо“, коментира Бранд.

Автор: Кремена Младенова/БТА