Вратарят Петер Гулачи се завръща на терена след една година лечение на контузия, когато двукратният носител на трофея РБ Лайпциг гостува на втородивизионния Висбаден в турнира за Купата на Германия в сряда.

Треньорът Марко Розе заяви, че Гулачи ще играе в мача от първия кръг, но Янис Бласчич ще остане титулярен страж засега.

Бившият капитан на отбора е извън игра, след като скъса кръстна връзка на дясното коляно в мача от Шампионската лига срещу Селтик на 5 октомври 2022 година.

"Имаме много вяра в Петер и в неговите качества като футболист. Той очаква с нетърпение да се завърне след почти година, прекарана извън игра. Това е важен момент предвид тежестта на контузията и възрастта му. Важно е и за отборния дух", каза Розе.

Треньорът добави, че ще направи малко промени в тима за двубоя за Купата, за да "можем да играем добре" в събота срещу шампиона Байерн Мюнхен в Бундеслигата и следващата седмица срещу носителя на титлата Манчестър Сити в Шампионската лига.

Той нарече Висбаден "труден" съперник.

"Спечелихме много поредни мачове за Купата. От само себе си се разбира, че искаме да продължим поредицата, така че пътуваме до Хесен с най-добрия състав и с правилното отношение", коментира Розе.

Първият кръг за Купата на Германия се игра през август, но Лайпциг спечели Суперкупата на Германия след победа срещу шампиона в Бундеслигата Байерн Мюнхен същия уикенд./БТА