Едва спасилият се с бараж от изпадане отбор на Кьолн стартира новата кампания в Бундеслигата с убедителна победа с 3:1 над Херта. Това бе и дебютът на новия старши треньор на Щефан Баумгарт.

Гостите от Берлин откриха резултата още в 5-ата минута чрез новото си попълнение Стеван Йоветич, който се измъкна от защитата и засече подаване на Матеуш Куня. До изтичането на първите 30 минути от мача гостите доминираха и имаха още една възможност за гол, която обаче беше пропиляна от Люка Трусар.

Малко преди края на първата част Антони Модесте изравни, след като засече центриране на Ян Тилман.

След почивката домакините излязоха много по-решителни и вкараха нови два гола, дело на Флориан Кайнц и така дадоха успешно начало на новия си наставник. Кайнц се разписа само в рамките на 3 минути, в 53-ата и в 55-ата за крайното 3:1.

Първият гол беше с глава, след като беше най-бърз при меле и добавка от няколко рикошета. Второто попадение дойде при центриране от дясно на местния талант Бено Шмиц.

10-ина минути преди края гостите можеха да намалят с попадение на Сантяго Аскасибар, но съдията го отнеми с ВАР, след като на монитора се видя засадата.