Амбициите на Байер Леверкузен за ново директно класиране в Шампионската лига бяха попарени от регионалния съперник Кьолн, който ги победи с 1:0 на стадион "БайАрена". Трите точки за "козлите" донесе Кингсли Шиндлер с гол в 67-ата минута.  
По-сериозният проблем за "аспирините" обаче може да се окаже контузията на Флориан Вирц. Тийнейджърът трябваше да напусне терена  още в 28-ата минута и бе заменен от Амин Адли. Заради травма излезе и съотборникът му Джереми Фримпонг в 13-ата минута след сблъсък с Флориан Кайнц. Третата принудителна смяна за треньора Херардо Сеоане дойде на почивката, когато трябваше да извади и Одион Кусуну заради мускулен проблем.
 
Гостите можеха да поведат още в 20-ата минута, когато Флориан Кайнц отправи чудесен удар от границата на наказателното поле, но вратарят Лукас Храдецки се разтегна и спаси. В началото на втората част Антони Модест с глава прати топката над  напречната греда на вратата на домакините. 
Логично "козлите" поведоха 67-ата минута. Кингсли Шиндлер овладя перфектно центриране от Деян Любичич в наказателното поле и шутира до  дясната греда на Храдецки за 0:1.
 
Домакините отговориха с удар на Керем Демирбай в 74-ата минута, който обаче бе избит в ъглов удар от Марвин Швебе. Пет минути след това вратарят на Кьолн спаси и шут на Сардар Азмун.