Кьолн разгроми с 3:0 Борусия Мьонхенгладбах като гост в среща от 30-ия кръг на Бундеслигата и събра 47 точки. "Козлите" изместиха Хофенхайм от 6-ото място в класирането, поне временно, но пък направиха сериозна заявка за участие в Лигата на Конференциите през есента.

12 снимки

Отборът на Кьолн реши изхода от срещата в първите 35 минути, когато паднаха и трите гола. Още в 5-ата Антони Модест даде преднина с 16-ия си гол през сезона, затвърждавайки отличната си форма.

Марк Ут напредна от ляво, комбинира с Флориан Кайнц, който пък с умно подаване освободи пространство за Модест. Нападателят изпревари защитника Луис Байер и с левия крак прати топката във вратата на Ян Зомер.

В 20-ата минута Кьолн поведе с 2:0 като отново Ут и Кайнц бяха замесени. Флориан Кайнц започна атаката и след това я завърши с точна намеса от пет метра. Домакините можеха да намалят в 28-ата минута, когато Бреел Емболо навлезе в наказателното поле и пусна на чиста позиция, но Хофман стреля покрай лявата греда.

А гостите нанесоха решаващ удар в 34-ата минута и  отново Ут и Кайнц бяха в основата на гола, като последния елиминира Матиас Гинтер, подаде на Деян Любичич, разписал се от 10-12 метра за 0:3. Голът беше проверен от ВАР-съдиите за евентуален фаул от Кайнц срещу Гинтер. Австриецът отигра топката с подметката на обувката си и след това удари и играча на домакините, но реферите прецениха, че няма фаул.

Почти през цялото второ полувреме публиката на домакините освирка своите, които тръгнаха по-смело напред, за да търсят гол. Но това стана чак в 85-ата минута, когато се разписа Бреел Емболо.