Един от лидерите на Байерн Мюнхен и капитан на националния отбор на Германия Йозуа Кимих коментира решението на ръководството на баварците да освободи треньора Юлиан Нагелсман. Халфът беше категоричен, че специалистът не е загубил съблекалнята, а причините за уволнението му са единствено незадоволителните резултати в Бундеслигата. 

"Смяната на треньора винаги е разочароваща. Това значи, че ние играчите не сме се представяли последователно и не сме постигнали необходимите резултати. Ако го бяхме направили, смяната на треньора нямаше да се случи", каза Кимих пред ZDF. 

"В този бизнес е така: малко любов, малко сърце. Трябва да се научим да се справяме с това и да живеем с решението", коментира още халфът. 

"Тухел? Все още не го познавам", каза лидерът на баварците по повод новия наставник. 

След това той се върна към Нагелсман и сподели, че не той не е изпуснал съблекалнята. "Не бих казал такова нещо. Причините са, че не спечелихме достатъчно мачове и не бяхме успешни. Все още сме участваме във всички възможни турнири, но не се представяхме на ниво в Бундеслигата. Спечелихме само 5 от 10 мача. Но мога да кажа, че той не загуби съблекалнята. Вече преминах през няколко треньорски смени - нищо не подсказваше, че той е загубил съблекалнята или че играчите са недоволни. Всички бяхме много изненадани".