Германският национал Йосуа Кимих изрази желанието си Серж Гнабри да остане в Байерн Мюнхен. Гнабри вече намекна за възможна раздяла с баварския гранд, а името му се свързва с трансфер в английския Арсенал и Реал Мадрид. 26-годишният германец завърши сезона с 14 гола, като само съотборникът му в Байерн Роберт Левандовски отбеляза повече – 35.

Кимих обаче се надява Серж Гнабри да остане в състава от Мюнхен поне още един сезон. „Това е трудна тема за мен, защото той е най-добрия ми приятел. Наистина се надявам той да остане“, заяви 27-годишният Кимих, който говори преди първия мач на националния отбор на Германия в Лигата на нациите срещу Италия.

„Разбира се много добре не само на терена, но и извън него. Важно е той да вземе правилното решение. Той е в тим, с който е забавно да се играе футбол и има възможност да се бори за трофеи всяка година, както и среда, в която се чувства добре. Но все пак негово право е да реши какво е най-доброто за него“, добави Йосуа Кимих.

Договорът на Серж Гнабри с Байерн е до юни 2023 година, подобно на поляка Роберт Левандовски, който открито заяви, че иска да напусне клуба това лято.

Попитан за Левандовски, Кимих отговори, че всичко е казано по темата и не иска да коментира.