Футболистът на Байерн Мюнхен Йошуа Кимих заяви, че децата му са му помогнали да преодолее разочарованието от ранното отпадане на Германия от световното първенство по футбол в Катар. Бундестимът не успя да премине груповата фаза на второ поредно световно първенство, след като записа само една победа в трите си мача на Мондиала.

"Не бих казал, че бях попаднал в дупка, но мисля, че трябва да благодаря на трите ми деца. Те успяха да ме вдигнат", каза Кимих по време на пресконференция в Доха, където Байерн е на подготвителен лагер преди старта на втората половина от сезона в Германия.

"Имахме големи очаквания към световното първенство, но отпаднахме рамо. Това беше много болезнено, защото нямаш чак толкова много шансове да се докажеш с националния тим", добави Кимих, който каза след отпадането от световното, че това е бил най-трудният ден в кариерата му.

Германският национал добави, че очаква втората част от сезона да бъде трудна за Байерн и по тази причина тимът бързо трябва да намери нормалния си ритъм.

"Трябва бързо да влезем в релси. Предстои ни трудно гостуване в Лайпциг в първия мач от полусезона и това ще бъде сериозен тест за нас. Надяваме се бързо наберем скорост", каза още Кимих.

Гостуването на Байерн на РБ Лайпциг е на 20 януари и с него се подновява сезонът в Германия.