Десният бек на Байерн Мюнхен Йосуа Кимих пази само позитивни спомени от общата си работа с Хосеп Гуардиола в клуба.

Каталунският специалист прекара 3 години начело на баварците, в които донесе три титли на Германия, две купи на страната, трофей от Световното клубно първенство и Суперкупата на Европа. След това той премина в Манчестър Сити, където работи от миналия сезон.

Ман Сити и Барса в готовност да платят 50 милиона за играч на Байерн

Именно под ръководството на Пеп Кимих получи шанса да пробие в титулярния състав, а много пъти треньорът се изказваше ласкаво за качествата на 22-годишния германец. „Да работим заедно беше невероятно изживяване”, припомни си поливалентния играч. „Той е крайно ориентиран към детайлите, много е креативен и винаги има огромни изисквания към играчите си. Това, което знае за противниците, и начинът, по който тренирахме формациите, беше впечатляващ. Моите съотборници винаги бяха там, където Пеп искаше.”

„Бъдещето ми в Байерн? След като договорът ми е до 2020 година, няма за какво да се тревожа. Когато тръгнеш да сменяш клубовете, винаги има два сценария: или клубът вече няма да ме иска, или аз искам да пробвам нещо различно. Към момента обаче за мен не съществува такъв проблем”, допълни Кимих.