Бившият ганайски национал Кевин-Принс Боатенг ще вземе решение в рамките на следващите две седмици дали да продължи състезателната си кариера след изтичането на договора му с изпадналия от Бундеслигата Херта Берлин, пише ДПА.

Роденият в Берлин Боатенг направи професионалния си дебют през 2005 година в Херта и се завърна в клуба през 2021 година, след като игра в множество други клубове, включително Тотнъм, Милан, Барселона, Фиорентина, Шалке и Айнтрахт Франкфурт.

36-годишният играч рядко игра през миналия сезон поради контузии, но беше един от лидерите в състава на Херта.

Има спекулации, че бившият национал на Гана може да продължи да играе извън Германия или да остане в Херта на ръководен пост.

Боатенг каза на събитие преди Европейското първенство догодина в Германия, на което той е посланик в Берлин, че ще направи изявление след две седмици.

"Трябва да видя какво е най-добро за мен, какво още може да даде тялото ми. Все още съм във фаза, в която обмислям как ще продължа. Бяха трудни седмици след изпадането. Ето защо казах на всички, че имам нужда от почивка, малка ваканция. Но решението ще дойде през следващите две седмици и тогава ще го обявя", каза Боатенг.