Отборът на Байерн Мюнхен преспа една нощ в самолета, който трябваше да ги откара в Катар за Световното клубно първенство. Причината е, че властите не са дали разрешение на пилотите да излетят.

Снощи баварците гостуваха на Херта в Берлин в мач от 20-ия кръг на Бундеслигата (1:0 в полза на шампионите), който бе преместен от предварителния час 20:30 за 20:00, за да може възпитаниците на Ханзи Флик моментално след това да заминат за летището и да хванат полет към Доха преди да настъпи забраната за нощни полети (от полунощ до пет сутринта).

В крайна сметка обаче това не е случило, защото минути преди да отлетят, са получили необясним отказ от властите. Така отборът е трябвало да прекара цяла нощ в самолета, за да се стигне до развръзка над седем часа и половина по-късно от планираното, когато в 06:52 летателното превозно средство е потеглило. Тогава обаче се е получило ново усложнение - нужда от нова спирка. По този начин шампионът на Европа е заминал към Катар чак в 08:45 тази сутрин, повече от 12 часа по-късно от предвиденото.