Отборът на Ханза Рощок отстъпи с 1:3 в домакинството си на Карсруе в двубой от първия кръг на германската Втора Бундеслига. Кристоф Кобалд откри за гостите в 42-ата, само две по-късно Филип Хофман удвои. Джон Верхоек намали в 52-ата, но Себастиан Юнг оформи крайния резултат с попадение в 78-ата минута.

Gulliver/GettyImages
36 снимки

Гостите от Карлсруе излязоха напред в резултата в 42-ата минута, когато топката беше центрирана от корнер в наказателното поле, където Марвин Ваницек стреля от въздуха, кълбото се отби от страничната греда, а след това попадна на крака на Кристоф Кобалд, който на празна врата не сбърка – 0:1.  

Само две минути след това резултатът беше удвоен. Томас Мейснер сбърка фатално пред наказателното си поле, което позволи на Лукас Куето да открадне топката, след което напредна към наказателното поле и реши да комбинира с Филип Хофман, който без проблеми реализира на празна врата за 0:2.

Домакините бързо се върнаха в мача в началото на втората част. В 52-ата минута топката беше центрирана на далечната греда от фаул, където Дамиан Рошбах успя да отиграе към Джон Верхоек, който съумя от няколко метра да намали резултата – 1:2.

Точка на спора сложи Себастиан Юнг в 78-ата минута, когато оформи крайния резултат. Той бе изведен отлично отдясно в наказателното поле от Ваницек и с хубав плътен удар отбеляза за 3:1.

Във втория кръг Ханза гостува на Хановер 96, докато Карлсруе приема Дармщадт.