Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен - Оливер Кан, коментира загубата с 1:3 от Майнц 05, която коства лидерската позиция на баварците в Бундеслигата. По-рано през седмицата баварците отпаднаха и от Шампионската лига, а вълната от недоволство на феновете към ръководството е огромна. 

“Изиграхме катастрофално второ полувреме. Кой беше отборът тук, който искаше да стане шампион на Германия? Ще бъде много трудно да станем шампиони с такова представяне”, заяви Кан след мача. 

"На терена има 11 мъже, които трябва да се трудят за целите на този клуб. Това, което отборът изнесе на терена, не е достатъчно, за да се спечели титлата”, продължи той.

"Томас Тухел е последният човек, когото трябва да обсъждаме сега. Той опитва всичко, за да изведе момчетата напред”.

"Единствената ми цел е да завършим сезона с титлата в лигата - и след това да атакуваме отново през новия сезон”, каза още той.

“Нямам проблем с критиката. Няма да си тръгна. Преживял съм много в кариерата си и знам какво означава, когато нещата не вървят добре във Байерн. Всички ние носим отговорност. Въпреки това слабо представяне, все още можем да станем шампиони на Германия през този сезон”, завърши легендарният бивш вратар на баварците.