Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Оливер Кан поиска от футболистите на тима да покажат реакция в Шампионската лига срещу Ред Бул Залцбург след "неприемливата" загуба с 2:4 от Бохум в Бундеслигата, твърди ДПА.

"Убеден съм, че играчите знаят, че първо полувреме като това в Бохум е недопустимо. Ние бяхме много далеч от възможностите си", заяви той пред репортерите. Байерн пътува за Залцбург за мача си в сряда.

Gulliver/GettyImages
15 снимки

"Понякога е добре, че можеш да играеш само няколко дни по-късно и бързо да забравиш такъв резултата", заяви бившият вратар на баварците. Той припомни, че отборът е имал забележителна реакция след тежката загуба от Борусия Мьонхенгладбах през октомври в турнира за Купата на Германия.

"Показахме правилната реакция след поражението с 0:5 и постигнахме чиста победа в следващия мач. Мисля, че ще бъде подобен случай и сега", надява се Кан. Той не смята, че отборът има психологически проблем, но вярва, че защитата на тима на Юлиан Нагелсман се нуждае от повече работа.

"Когато загубиш с много, хората веднага започват да говорят за проблем с психиката. Мисля, че в защитен план, не само през този сезон, но и в последните няколко ни липсва нещо в движението и работата с топката. Допускаме твърде много голове. От това трябва да започнем. Трябва да работим с по-голяма дисциплина и повече страст. В противен случай, грешките ни, особено в Европа, ще се наказват безмилостно", смята Оливер Кан.