Кайзерслаутерн победи на свой терен Хамбургер с 2:0 в мач от 28-я кръг на Втора Бундеслига. Головете за домакините бяха дело на Терънс Бойд и Аарън Опоку. С тази победа Кайзерслаутерн е вече 7-и с актив от 43 точки, а Хамбургер остава на 3-а позиция с 53 пункта на сметката си.

През целия двубой Хамбургер владееше повече топката, но Кайзерслаутерн създаваше по-чистите и по-опасните положения в срещата. През първата част и двата отбора бяха сравнително предпазливи, като изглеждаше сякаш гостите владееха положението на терена. Имаше само един точен удар през първото полувреме.

През втората част Кайзерслаутерн създаде няколко чудесни положения, като в 71-а минута Жан Цимер достави чудесно подаване за Терънс Бойт, който хладнокръвно завърши, за да открие резултата за домакините. Хамбургер постепенно започна да рискува, като по този начин се откриха празни пространства и в 85-а минута Филип Херхеп идведе появилият се секунди по-рано като резерва Аарън Опоку, като последният не сбърка и направи резултата 2:0, за да подпечата трите точки за своя отбоп.