Японският халф на Борусия Дортмунд Шинджи Кагава сподели много лични и емоционални думи, свързани с бомбената атака по автобуса на отбора, в който бе и самият той.

"Беше ме страх. Още ме е страх, ако трябва да бъда честен", написа 28-годишният японец в своя блог. "Страхувах се да се кача в автобуса, страхувах се да отивам на мачове. Страхувах се в автобуса в Монако, който ни закара до стадиона."

Арестуваха руснак за атаката в Дортмунд

Въпреки че атентаторът бе заловен, Кагава смята, че опасността продължава да бъде голяма: "Дортмунд, други футболни отбори, други спортни организации могат да бъдат цел за атака. Опасността продължава да бъде налице."

Той говори откровено и за всичко, случило се в автобуса по време на взривовете: "Веднага усетих какво се случва. В този момент се паникьосах. Не можех да кажа нищо, не можех да се движа. Беше ме страх, сринах се. Стоях отзад и виждах разбитите стъкла. Видях сгушеният Марк Бартра. Както всички други, бях напълно разбит."

Дори и когато полицията се е погрижила за отбора, Кагава не е можел да проговори, а в главата му е имало "само сцени от автобуса и мисли за взривовете. Чухме, че мачът ще се играе на следващия ден. Но и при най-добро желание не можех да си представя да играя. Не мисля, че някой от нас можеше."

Нови доказателства за бомбената атака срещу Борусия Дортмунд