Бившият вратар на Германия и Арсенал Йенс Леман каза в процеса срещу обвиненията към него, че е нападнал гараж на съсед с резачка, че смята, че е жертва на клевета.

„Просто влязох да видя какво всъщност прави той там. Кое е по-лошо? Убийство или убийство на персонаж?“, каза 54-годишният мъж в окръжния съд в Щарнбер.

Леман каза, че е носел резачка, тъй като преди това е отрязал живия плет на съседа си, но по желание на последния. Следователно обвинението за нарушаване на територията не се прилага, каза играчът от Мондиал 2006.

Прокурорът Стефан Кройцер попита за какъв жив плет говори Леман, защото: „Никога не съм виждал човек да подрязва жив плет с резачка“.

Прокурорите обвиняват Леман, че е отрязал греда на покрива в гаража на съседа си с резачка и казват, че това е част от дългогодишен спор, тъй като сградата е блокирала гледката на Леман към езерото Щарнберг от неговия имот.

Камера за наблюдение заснела Леман със свистящия моторен трион в ръка. Прокурорът е попитал защо Леман държи резачката до дървените греди, на което подсъдимият отговори: „Не си спомням“.

Настоящата му професия е определена от съда като "безработен футболен треньор".