Третодивизионният Манхайм хвърли бомбата в първия кръг от Купата на Германия, след като отстрани елитния Айнтрахт Франкфурт с 2:0. Попаденията отбелязаха Марсел Зеегерт в 48-ата и Джоузеф Боямба. Гостите играха и с човек по-малко от 62-ата минута, когато Мартин Хинтерегер си изкара червен картон. Това беше и официалният дебют за новия треньор на "орлите" Оливер Гласнер.

Домакините оказаха сериозен отпор на именития си съперник и първото полувреме завърши без попадения.

Манхайм обаче удари само в рамките на три минути след началото на втората част. В 48-ата минута Марк Шнатерер центрира от корнер, а на първа греда Марсел Зеегерт изпревари Тута и с отличен удар с глава порази вратата на Кевин Трап – 1:0.

Gulliver/GettyImages
39 снимки

Само четири минути след това домакините удвоиха преднината си. Доминик Мартинович проби отлично в половината на „орлите“ и подаде за Джоузеф Боямба отляво в наказателното поле, а нападателят успя да копне топката над излезлия напред Трап и направи 2:0.

В 62-ата минута положението за Айнтрахт стана безнадеждно, след като Мартин Хинтерегер задържа откъсващия се Марсел Костли и съдията му показа жълт картон, който беше втори негов и съответно трябваше да напусне терена принудително.

До края третовизионният тим удържа преднината си и продължава напред към втория кръг на Купата.

Макс Крузе, който само преди седмица предложи брак на приятелката си на Олимпийските игри в Токио, вкара единствения гол за победата на Унион Берлин с 1:0 срещу Тюркгюджю. Изпадналият от елита Шалке пък се наложи с 4:1 срещу петодивизионния Филинген.