Наставникът на Ливърпул – Юрген Клоп, говори ексклузивно пред Sky Sports дни преди голямото дерби на кръга между неговия отбор и актуалния шампион на Англия – Манчестър Сити. Германецът отговори по любопитен начин на репортера за неговото бъдеще.

То е ясно, че след края на сезона няма да продължи на „Анфийлд“, след като през януари Клоп съобщи, че ще напусне Ливърпул. Репортерът използва думата „отказване“ от футбола, след което последва отговорът на родения в Щутгарт специалист.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

„Мисля, че някои хора използват тази дума (бел.ред – отказване), когато съобщих това в клубните канали. Тогава може и така да е било прието, но аз просто се оттеглям настрани. Това е идеята“, съобщи загадъчно Клоп.

По този начин стана ясно да се разбере, че не е малко вероятно в даден момент да видим харизматичния треньор отново край страничната линия, но вече е друг въпросът къде. Най-големият блян на германската футболна федерация е именно той да поеме Маншафта и да поведе Германия на Световното първенство в САЩ, Канада и Мексико през 2026-а година.