Германецът Юрген Клоп публикува кратко видео в социалните мрежи, за да разясни какво му предстои след старта на новата година. По-рано през деня стана ясно, че бившият треньор на Майнц 05, Борусия Дортмунд и Ливърпул ще стане директор по футболните въпроси в компанията Ред Бул, която менажира доста клубове из целия свят.

Той ще съветва всички отбори под шапката на Ред Бул (Лайпциг, Залцбург, Ню Йорк Ред Булс и други) по треньорски въпроси, философия на играта, развитие и трансфери на таланти/треньори и подобни.

Ето какво каза Клоп в Instagram:

Здравейте, някои от вас може би вече са чули, а други все още не са. От 1 януари ставам директор на футбола в Ред Бул и наистина нямам търпение да започна работа. Преди няколко месеца казах, че повече не се виждам на скамейката и това все още е валидно. Но пък все още обичам футбола и обожавам да работя, а Ред Бул ми дава перфектната възможност за това. Бих желал да споделям опита си, който натрупах през годините. Всички знаем, че има по-успешни мениджъри от мен. През кариерата ми се борих за промоции, срещу изпадане, за титли и за трофеи.

Понякога се проваляхме, понякога успявахме. Да се справяш с всичко това като цяло не е лесно, но е възможно. И сега искам отново да се уча, защото когато си в (треньорската - б.р.) професия, ти се налага да имаш мач на всеки три дни, заради което почти не ти остава време да се учиш. Сега вече разполагам с време и имам възможността. Искам да усетя нещата и да разбера какво е полезно за футбола; да развивам футбола малко по малко. Както ви казах, очаквам с нетърпение да започна тази работа, но сега се завръщам към ваканцията си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jürgen Klopp (@kloppo)