Селекционерът на Германия - Юлиан Нагелсман, може сензационно да се завърне начело на Байерн Мюнхен през лятото, твърди Bild и журналистът на Sky Germany Флориан Плетенберг.

Както е известно, сегашният наставник на баварците Томас Тухел, който замени именно Нагелсман през март 2023-а година, ще напусне в края на сезона. Байерн имаше силното желание да вземе наставника на Байер Леверкузен Шаби Алонсо, но испанецът в петък обяви, че ще остане при „аспирините“ и догодина.

Именно по тази причина Нагелсман отново е разглеждан като сериозен вариант за Байерн. Той има договор с Германия само до края на юли месец, като очакванията са, че местната федерация ще направи всичко възможно да удължи контракта му. Новият спортен директор на Байерн Макс Еберл обаче вече е провел няколко разговора с лагера на Нагелсман за евентуално завръщане в клуба. Самият специалист е отворен към тази идея.

Досега се смяташе, че такъв сценарий се смята за малко вероятен от ръководните лица в баварския гранд. С отказа на Шаби Алонсо обаче вече е настъпил обрат. Нагелсман иска да вземе решение за бъдещето си преди началото на UEFA EURO 2024, което се вписва в графика на Байерн, тъй като клубът пък желае да обяви новия треньор възможно най-скоро. По всичко изглежда, че интересите на баварците могат да влязат в конфликт с тези на Германската футболна федерация.

Други от имената, за които има спекулации, че може да наследят Томас Тухел, са тези на мениджъра на Брайтън Роберто Де Дзерби и селекционерът на Австрия Ралф Рангник, който обаче не е топ приоритет за германския първенец.