Хари Кейн вкара 7 гола и направи 3 асистенции в първите пет кръга на Бундеслигата със 7+3, но това не е най-доброто потижение от началото на сезона. Лидер е 27-годишният нападател на Щутгарт - Серу Гираси, който има 10 попадения и една асистенция. Нещо повече - гвинейската сензация е отбелязал повече от всеки друг в топ лигите на Европа до този момент. 
 
Освен това всичките 10 голове на Гираси са от игра, докато Кейн и Мбапе вкараха по две дузпи, а Халанд - една (пропусна веднъж), Кейн и Мбапе вкараха по два наказателни удара. Има и нещо друго - Гираси реализира шансове по-добре от всеки. 
 
Досета Гираси никога не е вкарвал повече от 11 гола за един сезон - направи го миналата година с екипа на Щутгарт и германският тим го закупи от Рен за 9 млн. евро. Веднага след това Уест Хем и Фулъм предложиха на Щутгарт по-голяма сума, за да вземат Гираси, но получиха отказ. Изглежда, че клубовете от Висшата лига може да почукат отново след година, но ще трябва да платят повече - компенсацията му вече е 20 милиона.