Един от лидерите на Байерн Мюнхен Йозуа Кимих потвърди, че е готов да остане още дълго в клуба. През лятото имаше сериозни спекулации около бъдещето на германския национал, като се твърдеше, че той може да премине в Барселона или ПСЖ. 

Спортният директор на баварците Макс Еберл заяви преди гостуването на Холщайн Кил, спечелено с 6:1, че се надява 29-годишният футболит да бъде едно от лицата на отбора в бъдеще. След края на срещата Кимих потвърди, че е готов да бъде такъв. 

"Винаги е хубаво да чуеш подкрепа от клуба. Наслаждавам се на момента. Важно е да печелим мачовете", каза халфът. След това той беше запитан дали е готов да бъде едно от лицата на клуба. "Да, на разположения съм", заяви той. 

Договорът на Йозуа Кимих с Байерн изтича в края на сезона. Двете страни водят преговори за нов, като се очаква германецът да се съгласи да преподпише на по-ниско от сегашното си възнаграждение. 

Кимих е част от Байерн от 2015 година, когато беше привлечен от Щутгарт. Той има 394 мача за баварците, в които е вкарал 42 гола и е направил 104 асистенции.