Помощник-треньорът на Вердер Бремен - Илия Груев даде своето мнение относно ситуацията с коронавируса в Германия. Той сподели, че там нещата не са толкова драматични и няма паника.

"При нас към момента положението не е така драматично. Паника не се усеща. Може би защото и в Бремен няма много заболели от коронавируса. Вчера бяхме със съпругата ми на пазар. Имаше хора, но за петъчен ден това е нормално. Спазва се дистанция от 2 метра при чакането. Касиерките са с ръкавици, но не и с маски. Властите призоваха да не се разхожда човек безцелно и да не се събират много хора на едно място. Няма проблем обаче да излезеш. Даже след малко ще отида да потичам в парка. Вече казах, че режимът е по-либерален и заради по-малкото болни. В Германия всеки град си решава какви мерки да предприеме", каза той.

"Разпуснали сме футболистите. Всеки се готви по индивидуална програма. Понякога се събират по 2-ма или 3-ма да тренират. Докторът редовно ни информира какво е състоянието на всеки един играч. Даже преди малко го направи пак. Заедно с физиотерапевтите редовно се консултират дистанционно и следят какво вършат играчите и как се поддържат във форма, дават им задачи. За тях ситуацията е много трудна. Ежедневието им е свързано изцяло с футбола и сега изведнъж им се отварят огромни дупки в него. 12 от нашите футболисти живеят в Бремен. Останалите са по домовете си. Казано им е да не напускат Германия", сподели Груев пред 24 часа.