Българският национал Илия Груев се появи като резерва в 77-ата минута за Вердер (Бремен), а тимът му отстъпи с 1:2 при гостуването на Шалке 04 в 30-ия кръг в Бундеслигата. Груев влезе на мястото на Леонардо Битенкурт.

Вердер излезе напред в резултата в 18-ата минута чрез Марвин Дукш, докато 81-ата и в 92-ата минута "Кралскосините" обърнаха хода на срещата с головете на Сеп ван ден Берг и Доминик Дрекслер. С тази победа те събират 27 точки, все още са на предпоследната 17-а позиция, но се доближиха на 1 от Бохум и Щутгарт, които са пред тях.

Gulliver/GettyImages
55 снимки

Въпреки победата и доближаването в точките, тимът от Гелзенкирхен го чакат тежки изпитания, тъй като оставащите им мачове са с Майнц, рекордните шампиони Байерн Мюнхен и РБ Лайпциг, а  Айнтрахт Франкфурт е съперник в домакинския мач в последния кръг.

Шалке можеше да открие резултата в 12-ата минута, но Кенан Караман се размина с чисто подаване от Родриго Салазар на далечната греда. В ответната добра атака Марвин Дукш се справи доста по-добре след атака на Максимилиан Филип и Мичел Вайзер и откри за Бременските музиканти.

Следващите ситуации се откриха в края на първото полувреме, когато ударът с глава на Симон Тероде принуди вратаря на Бремен Иржи Павленка да направи блестящо спасяване. В другата посока Макс Филип можеше да покачи на 2:0 след подаване на Вайзер.

Картината не се промени и през второто полувреме, но натискът на домакините се усилваше в последните минути и даде резултат, след като завърналия се след контузия Ван ден Берг се възползва от пас на Себастиан Полтер. Активната игра на Салазар не остана без награда и в 92-ата минута той сервира топката на Дракслер за крайното 2:1.

 

БТА / Автор: Атанас Василев