Българският национал Илия Груев-младши бе точен при наказателните удари, но отборът на Вердер Бремен отстъпи с 6:7 на втородивизионния Падерборн в среща от втория кръг на турнира за купата на Германия. В редовното време мачът завърши 2:2, като "бременските музиканти" трябваше да наваксат пасив от два гола.

Падерборн поведе преди почивката с попадения на Феликс Плате и Сърлорд Конте, но през второто полувреме Леонардо Битенкурт и Мичел Вайзер доведоха резултата до 2:2.

В продълженията нов гол не падна и това доведе до изпълнение на дузпи. При тях и двата отбора вкараха при първите си четири опита, като Груев вкара точно четвъртата за гостите.

При петите опити обаче Битенкурт пропусна, а веднага след това Ричмонд Тачи вкара за домакините и класира Падерборн за следващата фаза на турнира.

Напред за купата  на Германия продължава и отборът на Борусия Дортмунд. "Жълто-черните" нямаха големи големи трудно срещу представителя на Втора Бундеслига Хановер и го надиграха с 2:0.

Гостите поведоха след автогол на Брайт Арей-Мби в 11-ата минута, а в 71-вата Джуд Белингам от дузпа оформи успеха на Борусия. "Жълто-черните" обаче завършиха мача с десет души, тъй като червен картон в 85-ата минута получи Карим Адейеми.

В другите два мача, завършили до този момент, Фрайбург победи с 2:1 след продължение гостуващия Занкт Паули, докато Зандхаузен елиминира Карсруе с 10:9 след изпълнение на дузпи. В редовното време мачът приключи 2:2, като в продълженията нов гол не падна.