Фрайбург постигна втора поредна победа в Бундеслигата, след като се наложи с 1:0 у дома на Вердер Бремен. Срещата беше от втория кръг на германското първенство. 

Българският национал Илия Груев записа първи игрови минути през новия сезон, след като се появи като резерва за Вердер. Груев замени австриеца Романо Шмид в 87-а минута, но не успя да помогне на своя тим да удържи нулевото реми. В добавеното време Максимилиан Филип реализира победен гол за Фрайбург и остави Вердер на дъното на таблицата без спечелена точка от началото на шампионата.

Волфсбург също е с пълен актив след втория кръг след победа с 2:1 при гостуването на Кьолн. Валдшмид даде аванс на Кьолн в 55-а минута, но "вълците" направиха обрат с два гола на Йонас Винд в 62-а и 73-а минути.

Новакът Хайденхайм бе близо до първи точки в елита, след като поведе с 2:0 у дома срещу Хофенхайм, но не успя да удържи аванса и и допусна пълен обрат в последните 15-ина минути на мача. Максимилиан Байер намали в 77-а минута, а малко по-късно Павел Кадержабек изравни за 2:2. В последната минута Андрей Крамарич реализира дузпа и донесе трите точки за Хофе.