Новият нападателя на Борусия Дортмунд Андрий Ярмоленко сподели първите си впечатления от новия си отбор. Ярмоленко подписа договор с жълто-черните за четири сезона, след като премина от Динамо Киев.

"Смятам, че това не само е топ-клуб в Германия, но и в европейския футбол", заяви Ярмоленко, цитиран от сайта matchda.ua.

"Този футбол, който демонстрира Борусия, е агресивен, атакуващ футбол. Това се харесва на публиката тук. А тези фенове, които влизат на стадиона в Дортмунд и подкрепят отбора, мисля има много малко такива фенове", добави Андрий Ярмоленко.

Борусия официално подписа с украински национал

"Сега, когато се върна от националния отбор, веднага започвам да уча немски език, защото съм наясно колко е важно. Когато идваха чужденци в Динамо Киев, смятах, че е важно да знаят поне някакви основи на руския език. Разбира се, не идеално, но да можеш да им обясниш някакви елементарни неща", коментира още Ярмоленко.

"Питате ме с какво настроение отивам в Германия? Отивам гладен. Това за мен е такава възможност, за каквато съм мечтал и съм чакал цял живот. Така че е маловажно на колко съм години в момента. И на 45 да съм, ще покажа, че в Украйна хората знаят да играят футбол и аз имам качествата да бъда в Борусия Дортмунд. Ще се раздавам на 100% както на тренировките, така и в мачовете, пък ще видим какво ще постигна, какво ще се случи", сподели новото попълнение на Борусия Дортмунд.