Аугсбург постигна сензационна победа с 2:1 срещу Байерн Мюнхен в баварското дерби от 12-ия кръг на Бундеслигата. Мадс Педерсен даде изненадващ аванс за домакините в 23-та минута. Андре Хан стъписа допълнително гостите с втори гол в 36-та минута. Две минути по-късно Робърт Левандовски върна един гол. През втората част хегемонът даде всичко от себе си, за да стигне до победен гол, но това така и не се случи и домакините се поздравиха със заслужен успех. 

10 снимки

Първият шанс в мача дойде още в 7-та минута, когато Дебютантът Омар Ричардс се оказа на стрелкова позиция в наказателното поле, но ударът му прелетя високо над вратата. 

В 19-та минута Робърт Левандовски протегна крак, за да засече центриране от ъглов удар, но топката профуча далеч над горнара греда на Гикиевич. 

Само 4 минути по-късно обаче домакините нанесоха своя удар. След контраатака отляво и центриране топката се върна в Мадс Педерсен, който от около 15 метра разстреля авторитетно Мануел Нойер за 1:0. 

Проблемите за Байерн се задълбочиха още в 36-та минута. След грешка в средата на терена на Марсел Забитцер, Яго взе топката и центрира от левия фланг, а Андре Хан успя да забие топката зад Нойер за 2:0. 

Неистовата радост обаче продължи само две минути, след като Робърт Левандовски намали резултата, възползвайки се от суматоха при центриране в наказателното поле на Аугсбург. 

В 50-та минута Левандовски полчуи топката на тепсия от бранител на Аугсбург, но от воле не нацели вратата на домакините от точката на дузпата. Четири минути по-късно Леон Горецка също пробва мерника си, но доста неточно. 

Гостите продължиха да търсят изравнително попадение, но положенията не бяха прекалено много. В 73-та минута резервата Алфонсо Дейвис остана на сантиметри от целта след хубав диагонален шут по земя. Шест минути по-късно Левандовски получи шанс фронтално срещу вратата на Аугсбург, но стреля право във вратаря Гикиевич, който устояваше на напрежението. 

До края на мача Байерн така и не успя да намери изравнителния гол и така Аугсбург се поздрави с трите пункта. 

Аусбург - Байерн Мюнхен 2:1

1:0 - Мадс Педерсен (23)

2:0 - Андре Хан (36)

2:1 - Робърт Левандовски (38)

Ето и съставите на двата тима:

Аугсбург: Гикиевич, Гумни, Педерсен, Оксфорд, Говельов, Майер, Калиджури, Зечири, Яго, Хан, Дорш

Байерн: Нойер, Упамекано, Ричардс, Павар, Ернандес, Горецка, Забитцер, Сане, Гнабри, Мюлер, Левандовски;