Втородивизионният Холщайн Кил победи Байерн Мюнхен след изпълнение на дузпи с 8:7 (в редовното време и продълженията 2:2, 6:5 при дузпите) в двубой от втория кръг в турнира за Купата на Германия.

Байерн създаде първата опасност пред вратата на съперника още в 9-ата минута, но ударът на Кимих не намери целта. Все пак пет минути по-късно Томас Мюлер стреля опасно, вратарят на домакините отби топката, която попадна в Гнабри и той откри резултата в полза на Байерн.

Gulliver/Getty Images
42 снимки

В 27-ата минута отново той стреля опасно, но топката мина до дясната греда на вратата на Холщайн. Четири минути по-късно Буна Сар падна в наказателното поле на съперника след съприкосновение с бранител, но съдията остаи играта да продължи.

Томас Мюлер пропусна да увеличи аванса на тима си в 36-ата минута, но топката премина над напречната греда.

Домакините изравниха резултата с попадение в 37-ата минута, когато Фин Бартелс наказа Нойер. В следващата минута гол на Лий от домакините беше отменен поради засада.

Томак Мюлер отново показа неточен мерник в 39-ата минута, а топката мина покрай лявата греда на вратата на домакините.

Байерн отново излезе напред в резултата с гол в 48-ата минута, а Сане прати неспасяемо кълбото във вратата с отлично изпълнение на пряк свободен удар. Домакините отговориха с шут на Мюлинг в следващата минута, но топката не намери целта.

Отново Холщайн направи добра атака в 62-ата минута, но ударът на Дем беше спасен от Нойер. В 66-ата минута Байерн пропусна да реализира трети гол. Три минути по-късно удар на Меес беше спасен от Нойер.

В добавеното време на срещата Холщайн стигна до равенството с попадение на Вал - 2:2, а мачът отиде в продължения. Той засече центриране отляво по атаката и остави отбора си в мача.

В продълженията двата тима не си отбелязаха нови голове и се стигна до дузпите, при първите 5 изпълнения и двата тима не направиха пропуски, но при шестото изпълнение Рока от Байерн пропусна, а Бартелс беше точен и прати отбора си напред в турнира.