Борусия Дортмунд постигна поредна разгромна победа с 5:0 при домакинството на Унион Берлин в двубой от 20-тия кръг на германската Бундеслига. С два гола се отчете головата машина Ерлинг Холанд, докато по едно попадение записаха Аксел Вицел, Марко Ройс и Джейдън Санчо. 

24 снимки

Головата серия на "жълто-черните" започна още в 13-та минута. Джейдън Санчо взе топката на границата на наказателното поле на Унион и след рикошет топката се отзова в гостите от германската столица. 

Само 5 минути по-късно дойде и първият звезден миг в срещата на Ерлинг Холанд. След центриране на Ашраф Хакими Холанд се оказа на точното място в малкото наказателно поле и на празна врата нямаше как да сгреши за 2:0. 

В 68-та минута резултатът вече беше класически. Марко Ройс беше съборен в наказателното поле и домакините получиха 11-метров наказателен удар. Зад топката застана именно Ройс, който не сгреши. Две минути по-късно резултатът беше покачен на 4:0 след попадение на Алксел Вицел. 

В 76-та минута дойде ред и за второто попадение на вездесъщия Холанд. След подаване с петичка на Юлиан Брандт норвежецът отигра с едно докосване, за да разстреля стража на Унион Рафал Гикиевич за пети и последен път в срещата. 

В друг двубой от 20-тия кръг Байерн Мюнхен постигна комфортна победа с 3:1 при гостуването на Майнц. С головете се отчетоха Роберт Левандовски, Томас Мюлер и Тиаго Алкантара. 

Ето и всички резултати от следобедните двубои в Бундеслигата: 

Хофенхайм - Байер Леверкузен 2:1 

Фортуна Дюселдорф - Айнтрахт Франкфурт 1:1 

Аугсбург - Вердер Бремен 2:1