Хофенхайм си гарантира участието в Бундеслигата и през следващия сезон след победа с 4:2 над Унион Берлин у дома. Срещата беше от предпоследния кръг на първенството. С успеха зинсхаймци събраха 35 точки, а след останалите резултати тимът на Пелегрино Матарацо е недостижим за отборите под чертата. "Железните" запазиха 4-ото си място с 59 точки, а толкова има и Фрайбург. 

Gulliver/GettyImages
9 снимки

В 22-ата минута Диого Лейте направи огромна грешка, подарявайки топката на Илас Бебу. Тогоанецът се озова сам срещу вратаря и нямаше как да сбърка за 1:0. В 33-ата минута Кристоф Баумгартнер беше фаулиран в наказателното поле от противников защитник. След намесата на ВАР беше отсъдена дузпа, която Андрей Крамарич реализира за 2:0. 

В продължението на първата част "железните" се върнаха в мача. Данильо Дуеки засече с глава центриране от корнер на Тримел и вкара за 1:2. 

В последните минути двата отбора се разиграха и паднаха още три гола. В 90-ата минута Мунас Дабур получи от Андрай Крамарич и преодоля вратаря за 3:2. В петата минута на добавеното време Аиса Лайдуни с хубав удар в горния ляв ъгъл се разписа за 3:2. Крайният резултат оформи Дабур в последните секунди на мача.