Хофенхайм обърна Волфсбург в рамките на 5 минути през второто полувреме и записа важна победа, с която се настани в топ четири на Бундеслигата. Йонас Винд откри резултата за вълците в 36-ата минута, след като получи подаване от Макс Филип, завъртя се и изстреля мощно топката в мрежата.

Но през второто полувреме футболистите на Себастиан Хьонес тотално доминираха през второто полувреме. В 73-ата минута Якоб Бруун Ларсен изравни, след като сложи крака след  пробив от дясно и центриране на Павел Кадержабек. Андрей Крамарич обърна посоката и осигури точките в 78-ата.

Gulliver/GettyImages
74 снимки

Фрайбург победи с 2:1 Аугсбург като гост в 23-ия кръг и събра 37 точки. Реално 4-ото място е поделено, тъй като 37 събра днес и Хофенхайм след успеха с 2:1 при гостуването на Волфсбург.

Ветеранът Нилс Петерсен откри резултата за гостите от Фрайбург в 4-ата минута, засичайки подаване Роланд Шалай. Домакините обаче изравниха в 16-ата чрез Михаел Грегорич, който завърши контраатака на Флориан Нийдерлехнер. Но само след още 10 минути беше оформена победата за гостите с победното попадение на Нико Шлотербек.

Но на 4-ото място, което дава право на участие в Шампионската лига след края на сезона, може да се настани РБ Лайпциг, ако спечели мача в Берлин срещу Херта утре. Другата среща утре е между шампиона Байерн, който приема последния в класирането Гройтер Фюрт.

Бохум, който изненадва Байерн в миналия кръг, сега показа отново характер и измъкна равенството 1:1 при гостуването на Щутгарт. Армел Бела-Кочап си вкара автогол и даде преднина на Щутгарт, но в 91-ата от дузпа Едуард Льовен изравни. Равенството беше тежко прието от Щутгарт, които с 19 точки са на 17-о място и са застрашени от изпадане.

Арминия Билефелд пък победи с 1:0 у дома Унион Берлин и с 25 точки е на 14-о място, измъквайки се от ниските места в класирането. Японецът Масая Окугава в 53-ата минута осигури точките за отбора, където помощник-треньор е Илия Груев.

Първенство на Германия футбол, двубои от 23-ия кръг:

Арминия Билефелд - Унион Берлин     1:0

Аугсбург - Фрайбург                 1:2

Волфсбург - Хофенхайм               1:2

Щутгарт - Бохум                     1:1

по-късно днес:

Кьолн - Айнтрахт Франкфурт 19:30 часа