Хофенхайм надигра Волфсбург с 3:1 у дома в двубой от шестия кръг на германската Бундеслига. Ридле Баку даде аванс за гостите в 25-та минута, но домакините успяха да изравнят в добавеното време на първата част чрез Андрей Крамарич.

Gulliver/GettyImages
47 снимки

След почивката Хофе удари съперника в заключителния четвърт час, вкарвайки два гола. Първо, Кристоф Баумгартнер оформи пълния обрат в 74-та минута, а седем по-късно Павел Кадерабек сложи точка на спора с трето попадение.

Така, Волфсбург загуби за първи път през сезона в първенството след четири победи и равенство. Тимът е на трето място в класирането с 13 точки, докато с победата Хофенхайм е вече девети с осем пункта. В следващия кръг Волфсбург приема Борусия Мьонхенгладбах, докато Хофенхайм гостува на Щутгарт.

По същото време РБ Лайпциг разби с 6:0 у дома Херта Берлин. Така Лайпциг записа втора победа за сезона в шампионата, след като първата бе на 20 август срещу Щутгарт - 4:0, отново в домакинство. Лайпциг се намира на десето място в класирането с вече 7 точки. Херта пък записа четвърта загуба за сезона, като днес тимът прекъсна мини-серията си от две поредни победи. С 6 точки берлинчани са 11-и в подреждането.

Домакините си свършиха работата още през първото полувреме, когато отбелязаха 3 безотвни гола. Много силен мач за Лайпциг изигра атакуващият халф Кристофър Нкунку, който се отличи с два гола и асистенция, а освен това спечели и дузпа за тима си. Именно той реализира първото попадение в двубоя в 16-ата минута, когато блестящо се измъкна от защитата на гостите след хитро отиграване на Лукас Клостерман и с техничен удар преодоля стража Александер Шволов. В 23-ата минута Нкунку проби отляво и с чудесно подаване намери в наказателното поле Юсуф Поулсен, който нямаше как да сбърка - 2:0.

Gulliver/GettyImages
54 снимки

В 36-ата минута гол на Клостерман за 3:0 бе отменен заради засада след намесата на ВАР, а в третата минута на добавеното време на първата част Норди Мукиеле стана автор на третия гол в мача и този път той бе напълно в рамките на правилата. Мукиеле бе точен с удар от въздуха след центриране от фаул на Анхелиньо.

Емил Форшберг в 59-ата минута направи резултата 4:0 от дузпа, която бе отсъдена за нарушение на Никлас Щарк срещу Нкунку. Играчите на Джеси Марш обаче не се задоловиха с това и реализираха още два гола. Нкунку бе точен в 70-ата минута, а Амаду Хайдара оформи крайния резултат в 77-ата.

Останалите резултати:

Байер Леверкузен – Майнц 1:0

Айнтрахт Франкфурт – Кьолн 1:1

Унион Берлин – Арминия Билефелд 1:0