Звездата на Ювентус Сами Кедира обяви, че сънародникът му от Шалке 04 Бенедикт Хьоведес ще се присъедини към „старата госпожа“ в следващите часове.

Самият Хьоведес отхвърли да възможността да играе в Ливърпул и Спартак Москва, за да премине именно в Торино и да облече фланелката на Юве.

„Говорих с Бенедикт и съм много щастлив, че той ще се присъедини към Ювентус. Той е истински лидер и винаги дава най-доброто от себе си. Хьоведес ще бъде много важен за нас“, коментира Сами Кедира.

„Нещата ще бъдат много лесни с него, защото той е футболист, който може да играе на различни позиции в защитата. Ще трябва обаче да се адаптира към живота тук в Италия. Италианският футбол не е лесен“, каза още той.

Очаква се Хьоведес да пристигне в Торино днес и веднага да премине задължителните медицински тестове преди да подпише своя контракт със „старата госпожа“. Sky Italia съобщава, че първоначално германският национал ще подпише под наем за един сезон, а през следващото лято ще парафира постоянен контракт на стойност близо 15 млн. евро.