Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес доста изненадващо разкри, че петима футболисти са се обявили против уволнения старши треньор Карло Анчелоти и това е една от причините да се стигне до раздялата с него.

Хьонес заяви, че петима футболисти са се опълчили на Анчелоти и не е можело да се продължава така, но не назова техните имена.

Италианският специалист бе уволнен след загубата с 0:3 от Пари Сен Жермен в Шампионска лига.

“Анчелоти имаше петима футболисти, които се бяха обърнали срещу него. Това не можеше да се издържи”, сподели Хьонес пред „Sport1“, но не разкри имената на играчите.

“Спал съм само четири часа”, добави президентът на Байерн.

Анчелоти подобри антирекорд на Байерн

Той призна, че решението за уволнението на италианския специалист е било взето в 03:30 часа миналата нощ, след като отборът падна категорично с 0:3 при визитата си на ПСЖ в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига.

Анчелоти сам провокирал уволнението си?

Друга важна фигура в Байерн Карл-Хайнц Румениге коментира уволнението на Анчелоти по следния начин: „Карло е мой приятел и ще остане така, но трябваше да вземем професионално решение от страна на Байерн. Надявам се, че отборът ще има положително развитие и ще успеем да постигнем целите си през сезона.“