Почетният президент на германския футболен гранд Байерн (Мюнхен) Ули Хьонес не може да приеме, че Барселона може да има желание да привлече Роберт Левандовски предвид деликатното си финансово състояние.

"Барселона иска да привлече Левандовски, при положение че имаше дългове от 1,3 милиарда евро преди шест месеца. Ако бяха в Германия, щяха да са фалирали отдавна. Частният съдебен изпълнител е на вратата им, а те отправят милионна оферта към футболист на Байерн", изрази учудването си Хьонес пред RTL.

Самият Хьонес обаче изкара около година и половина в затвора, след като се призна за виновен в дело по обвинение, че е укрил данъци за повече от 28 милиона евро. Поради това той бе принуден да напусне президентския пост на клуба от Мюнхен.

"Роберт има договор с клуба. За момента никой от Байерн няма да остави Левандовски да си тръгне. За момента не сме търсили и негов заместник, което показва какви са намеренията ни. Ако остане, той ще продължи да играе добре и да се чувства отлично в Германия със семейството. Може да дойде през януари и да каже: "Вижте, искам да остана още две или три години", вярва Ули Хьонес.