Отборът на Херта Берлин ще играе в Първа Бундеслига догодина, след като спечели с 2:0 гостуването си на Хамбургер в реванша от плейофите за промоция/изпадане от елита на Германия. Столичани загубиха първия двубой с 0:1 като домакин, но днес показаха съвсем друго лице и съвсем заслужено си спечелиха правото да играят при най-големите и догодина.

Головете за тима на Феликс Магат отбелязаха Дедрик Боята още в четвъртата и Марвин Платенхарт в 63-ата минута след грешка на вратаря Даниел Хайер Фернандес. Гостите завършиха мача и в намален състав, след като Люка Тусарт бе изгонен за два жълти картон в добавеното време. 

Берличани стартираха ударно и още в четвъртата минута изтриха пасива си в резултата. Тогава Марвин Платенхарт центрира от ъглов удар в наказателното поле, където Дедрик Боята се пребори за позиция в наказателното поле и с глава прати топката в мрежата за 0:1.

Gulliver/GettyImages
89 снимки

В 63-ата минута Херта вече дори имаше аванс в общия резултат. Левият бек Платенхарт изненада стража на домакините от статично положение, след като реши да стреля почти от тъчлинията и прехвърли Фернандеш, който подцени ситуацията, и топката попадна във вратата му за втори път.

В шестата минута от добавеното време столичани останаха с човек по-малко, когато Люка Тусар фаулира Людовик Рейс, а след това изрита топката в опит да спечели време, което му донесе жълт картон, който обаче му бе втори и съответно получи червен такъв.

До края на срещата обаче нямаше време за Хамбургер, които за пета поредна година ще трябва да играят във Втора Бундеслига.