Херта спечели първата си победа като домакин на своя “Олимпиащадион”, след като надделя с 2:1 срещу Шалке в мача от 11-ия кръг на Бундеслигата. Попаденията за берлинчани бяха дело на Люка Тусар (49’) и Уилфред Канга (89’), а за “кралско сините” точен бе Флоран Моле (85’).

Гостите започнаха по-активно двубоя и създадоха добри шансове за попадение в началните минути. Те дори достигнаха до такова в 15-ата минута, когато Мариус Бюлтер се оказа непокрит в наказателното поле и вкара, но след преглед с ВАР се оказа, че той е бил в засада. Шалке продължи да бъде по-опасният тим до края на първата част.

Домакините обаче успяха да открият резултата в 49-ата минута, когато Тусар достигна една отбита топка и я изстреля към вратата за 1:0. В следващите минути събитията на терена не бяха особено остри, за да се стигне до последните десет минути, когато феновете отново бяха изправени на нокти.

Първо гостите от Шалке успяха да достигнат до заветното от тях изравняване в 86-ата минута, когато Флоран Моле намери без забавяне една топка около границата на наказателното поле и я прати в долния ляв ъгъл за 1:1.

Тогава, когато срещата изглеждаше сякаш отива към равенството, Стеван Йоветич “сервира” топката в наказателното поле на Вилфред Канга и той от близко разстояние преодоля Александер Шволов за 2:1.

С тази победа Херта се изкачи до 13-ото място в класирането с 11 точки, а Шалке се срина до последното място в подреждането с едва 6.