Президентът на Байерн Мюнхен Херберт Хайнер за пореден път защити треньора Юлиан Нагелсман от критиките по негов адрес и обяви, че той се е доказал като топ треньор срещу ПСЖ в Шампионската лига. Босът на баварците говори и за трансферната политика на клуба. 

"Сега имаме Манчестър Сити пред себе си. Малките детайли ще решат кой ще продължи напред. Щеше да е хубав финал. ПСЖ също има топ отбор, но ние ги победихме. Килиан Мбапе каза, че имаме отбор, създаден да спечели Шампионската лига. Жозе Моуриньо каза, че иска да има опциите, които ние имаме в състава си. С цялото ми уважение към другите клубове, но ние не трябва да се страхуваме от нито един отбор", каза Хайнер пред "Кикер". 

Босът на баварците взе отношение и за треньор Юлиан Нагелсман. "Той е топ треньор, който се доказа срещу ПСЖ. Той показа, че е подготвен тактически и стратегически на най-високо европейско ниво. Подписахме с него за пет години, защото искаме да изградим нещо. Може да видите ясен напредък в отбора през тази година и половина. Юлиан се справя много добре. Дискусията за треньора дойде отвън, при нас такава няма". 

"Ние продължаваме да се преоткриваме като отбор като постоянно се предизвикваме на най-високо ниво и никога не сме доволни. 11-та поредна титла трябва да бъде нашата цел". 

Хайнер беше попитан и колко пари може да отдели Байерн, за да купи нов нападател през лятото. "Байерн винаги е имал достатъчно пари, за да инвестира, за да постигне своите спортни цели. Преди време се писа, че не можем да се справим с големите клубове без инвеститори или олигарси. Други клубове могат да инвестират повече, но вижте състава, който Хасан Салихамиджич събра при тези обстоятелства. Това е начинът на Байерн - постига високи спортни цели, но в същото време поддържа икономическа стабилност".