Джордан Хендерсън беше попитан дали се е опитал да убеди Джуд Белингам да се премести в Ливърпул, докато играеха заедно в Англия на Световното първенство. Новото попълнение на Ливърпул Коди Гакпо разкри, че е говорил с Върджил ван Дайк, преди да подпише с "червените", но Хендерсън отрече, че се е опитал да повлияе на мислите на Белингам за бъдещето му.

"Не, не мисля така. Мисля, че наистина се концентрираме върху играта на Световното първенство. Други хора говорят, защото се разбирам добре с Джуд, но в Англия всички се разбират добре. Сигурен съм, че за Върджил е хубаво да има още едно познато лице и това е някой, с когото е играл. Много позитивен съм и се надяваме, че той може да завърши сезона силно за нас и да ни даде тласък", сподели Хендерсън, говорейки за Белингам и Коди Гакпо.

Белингам е желан от много отбори, след като блестеше за Борусия Дортмунд и Англия. Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вече похвали бившия играч на Бирмингам Сити, докато Реал Мадрид е готов да даде приоритет на трансфера на Белингам през лятото на 2023 г.