Германските футболни национали не са били подкрепяни достатъчно от привържениците по време на световното първенство в Катар, заяви халфът Кай Хавертц. Бундестимът отпадна още в груповата фаза, както се случи и в Русия 2018.

"За нас, футболистите, феновете са много важни, тъй като те ни дават допълнителни сили", каза той на пресконференция днес.

Скоро ще бъде представен официално

"Други отбори получиха огромна подкрепа на световното първенство, което на нас донякъде ни липсваше. Феновете трябва да бъдат 12-ият играч и да бъдат опора на отбора в трудните моменти.

Ние не усещаме 100-процентова подкрепа по всяко време на мача. Опитваме обаче да играем по-добре, за да върнем доверието на привържениците в отбора. Това може да се случи само с победи".

Халфът Юлиан Брандт добави, че отборът и селекционерът Ханзи Флик правят всичко по силите си, за да се подготвят за предстоящия мач срещу Япония.

"Ханзи Флик имаше много неща на главата си в последните седмици и дори месеци. Мисля, че той се справя много добре с всичко и знае какво трябва да направи", заяви той.