Новата звезда на Байерн Мюнхен - Хари Кейн, даде интервю за BILDamSONNTAG, в което говори за трансфера си при баварците, дебюта в Бундеслигата срещу Вердер Бремен и връзката с феновете. 

"Почувствах, че е време да направя следващата крачка в кариерата си. Исках да изпитам чувството да се бориш за титли, за Шампионска лига. Да играя за огромен отбор като Байерн е голямо предизвикателство. Байерн е перфектният клуб за мен", започна Кейн. 

"Атмосферата в Бремен беше невероятна, много различна от тази в Англия. Беше двубой от първенството, но се усещаше като голям европейски мач, като в Шампионска лига. Мачът беше силно интензивен, с много контра атаки. Трябва да се адаптирам към това. Но, мисля, че мога да се боря във всяко първенство и държава."

"Усещам силната връзка с феновете - като семейство са. Отначало се изненадах, че има жилищни сгради срещу тренировъчната база. Това е страхотно. Феновете са огромна част от отбора и за мен не е проблем да поддържам връзка с тях - чрез автограф, снимка или кратък разговор."

"Когато видиш футболист на 30 години, веднага започваш да си мислиш, че скоро ще се откаже. Искам да играя на високо ниво още 7-8 години. Кристиано Роналдо, Лионел Меси, Карим Бензема и Роберт Левандовски показват, че това е напълно възможно", добави той.