Селекционерът на националния отбор на Германия по футбол Ханзи Флик заяви, че не се притеснява за поста си след поражението на тима от Колумбия с 0:2 в приятелски мач преди домакинството на Евро 2024.

Натискът върху Флик се увеличава, който запази позицията си след отпадането в груповата фаза на Световното първенство в Катар 2022, а Бундестимът е спечелил само четири от последните си 16 мача. Германия последно победи с 2:0 Перу през март.

"Разбира се, това е ситуация за мен, в която не съм изпадал преди. Наистина обичам да печеля мачове и мразя да губя", каза 58-годишният специалист на пресконференция след загубата с 0:2 от Колумбия в град Гелзенкирхен.

"Имам супер отбор около себе си. Просто ми харесва да подготвям тима за предстоящия турнир", добави той.

Флик все още иска да води Германия в домашното им Евро 2024. Той е убеден, че неговата идея за футбол е правилната за този състав.

Треньорът каза, че в момента отборът не постига резултатите, на които се е надявал.

"Мога да обещая, че ще видите друг отбор през септември", допълни Флик, когато националният отбор ще се събере за приятелски мачове срещу Япония и Франция. След това Германия ще се изправи срещу САЩ през октомври.

"Тогава ще се опитаме наистина да изберем стабилно ядро от 10, 12, 14 играчи", каза той и добави, че дотогава трябва да е ясно кой ще бъде основният играч за всяка позиция.

Флик също беше самокритичен, тъй като националният отбор се представи слабо и в трите приятелски мача този месец, като най-добрият резултат беше равенството 3:3 с Украйна, последвано от загуба с 0:1 от Полша миналата седмица./ БТА

"Ако го кажем накратко, всичко отиде по дяволите. Нещата, които опитахме, не се получиха", коментира той.

На фона на нарастващите критики към треньора обаче спортният директор на Германия Руди Фьолер подчерта, че бъдещето на Флик като селекционер на Германия не е застрашено дори след загубата от Колумбия.