Селекционерът на Германия Ханзи Флик остави опитните играчи Лерой Сане, Илкай Гюндоган, Антонио Рюдигер и Никлас Зюле извън състава си за приятелските срещи с Перу и Белгия.

Флик иска да даде възможност на по-млади футболисти за изяви с екипа на Бундестима, който ще бъде домакин на Евро 2024, и вече заяви, че няма да разчита на Томас Мюлер за срещите с Перу на 25 май и с Белгия три дни по-късно.

Петима играчи без повиквателна до момента попаднаха в групата от 24 футболисти – това са защитникът на Щутгарт Йоша Вагноман, Мариус Волф от Борусия Дортмунд, полузащитникът на Волфсбург Феликс Нмеча, крилото на Брентфорд Кевин Шаде и нападателят на Аугсбург Мергим Бериша.

„Работата ни е да намираме алтернативи и да разширяваме състава“, коментира избора си Флик, който се опитва да освежи тима, след като германците допуснаха второ поредно отпадане от групите на световно първенство след провала в Катар.

Съставът на Германия:

Вратари: Бернд Лено, Марк-Андре тер Стеген, Кевин Трап

Защитници: Армел Бела-Кочап, Матиас Гинтер, Кристиан Гюнтер, Тило Керер, Давид Раум, Нико Шлотербек, Мариус Волф, Йоша Вагноман

Полузащитници: Емре Джан, Марио Гьотце, Леон Горецка, Йошуа Кимих, Феликс Нмеча, Флориан Вирц

Нападатели: Мергим Бериша, Никлас Фюлкруг, Серж Гнабри, Джамал Мусиала, Кай Хаверц, Кевин Шаде, Тимо Вернер.