Втородивизионният Хамбургер стигна до финалната четворка на турнира след победа с 5:4 след дузпи над друг представител на Втора Бундеслига - Карлсруе. Срещата завърши 2:2 в редовното време. В продълженията нов гол не падна, макар домакините да бяха с човек повече, а при дузпите Хамбургер навакса изоставане от 0:2.

Мачът на "Фолкспаркщадион" на брега на Северно море бе изключително драматичен и гостите от Карлсруе определено могат да съжаляват, че отпаднаха по такъв начин. Те бяха тези, които започнаха по-добре и контролираha играта. Пет минути преди почивката Карлсруе поведе с гол Филип Хайзе, а пет след паузата Филип Хофман покачи на 2:0.

Хамбургер върна единия от двата гола само 120 секунди след това чрез Роберт Глатцел, но драматичните моменти в срещата тепърва предстояха.

В 71-вата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа за нарушение на Кристофър Кобалд, който получи втори жълт картон и остави тима си в намален състав. Сони Кител се нае с изпълнението на 11-метровия удар, но шутът му в долния ляв ъгъл бе майсторски спасен от Мариус Герсбек.

Играчите на Карлсруе се виждаха крайни победители, но в добавеното време Глатцел изравни за 2:2 с втория си гол в мача.

Изненадващо домакините не успяха да използват численото си предимство в допълнителните 30 минути и това наложи изпълнение на дузпи. При тях Карлсруе вкара първите си два опита, а Герсбек спаси шута на Бастиан Шонлау.

Футболистите на Хамбургер обаче бяха безгрешни при следващите си три изстрела, докато тези на Карлсруе така и не успяха да вкарат нов гол, позволявайки на вратаря Даниел Хойер Фернандес да направи три поредни спасявания.

За Хамбургер това бе трета поредна победа в турнира за Купата на Германия след дузпи след успехите над Нюрнберг и Кьолн на 1/16-финалите и на 1/8-финалите.