Нападателят Ерлинг Халанд ще се завърне в отбора на Борусия Дортмунд за съботното гостуване на Фортуна Дюселдорф, като Марко Ройс също се завърна към тренировките. "Вестфалци" бяха без две от звездите ки през последните седмици заради различни травми.

Халанд не бе играл от поражението с 1:0 от Байерн Мюнхен на 26 май, докато Ройс за последно игра в началото на февруари, заради проблем в бедрото.

Капитанът на "жълто-черните" все още не е готов да участва отново, но поне е близо до зъвръщане в игра, докато проблемът с коляното на Халанд изглежда е отшумял.

"Хааланд тренира отново от сряда и участва във всички упражнения. Той изглежда много добре. Иначе всички останали, които бяха на разположение миналата седмица, са добре. Марко започна да тренира с отбора тази седмица. Щастливи сме, че той тренира отново и всички се надяваме, че той може да играе отново възможно най-скоро. За съжаление, все още не мога да дам по-точна прогноза. Той ще тренира отново в петък и ще видим", заяви старши треньорът на Дортмунд Люсиен Фавър.

Въпреки загубата от Байерн миналия месец, Борусия са допуснали само три гола в последните си девет мача в лигата - включително при победата с 1:0 над Херта Берлин миналия кръг.

"Защитата е много важна за успеха. Трябва да намерим правилния баланс", коментира Фавър преди срещата с Фортуна в събота.